Καταχώρηση στο Google Maps – Μαζέψτε 100+ Αξιολογήσεις

Το τοπικό SEO είναι ένας απλός και δωρεάν τρόπος να εμφανίζεστε στους χάρτες, τους τοπικούς καταλόγους και αναζητήσεις. Τα αποτελέσματα του τοπικού SEO εμφανίζονται ψηλά στις αναζητήσεις μαζί με τα αποτελέσματα της διαφήμισης.

Με την καταχώρηση στο Google Maps θα προβάλεστε στις τοπικές αναζητήσεις δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να βρούν το site σας, να σας καλέσουν, να μάθουν πληροφορίες και να αφήσουν αξιολογήσεις.  Μάθετε πως μπορείτε εύκολα να αξιοποιήσετε το τοπικό SEO.

Καταχώρηση στο Google Maps - Γιατί χρειάζεται

Τι είναι η Καταχώρηση στο Google Maps;

Είναι η διαδικασία που προβάλει την εταιρεία σας για αναζητήσεις κοντά στην τοποθεσία σας.  Βοηθά τις επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ντόπιους πελάτες ακριβώς την ώρα που τα αναζητούν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον Riordan SEO Dublin, πάνω από το 70% των τοπικών αναζητήσεων μπορεί να οδηγήσει σε πώληση. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι βελτιστοποιείτε σωστά το περιεχόμενό σας. Ακόμη και η προσθήκη απλών φράσεων στις λέξεις-κλειδιά σας, όπως “κοντά μου”, μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε τους καταναλωτές με τα σωστά επίπεδα πρόθεσης στην περιοχή σας.

Οφέλη του τοπικού SEO

Σύμφωνα με την Google, οι μισές σχεδόν αναζητήσεις αφορούν προϊόντα και υπηρεσίες κοντά στον πελάτη.

Καταχώρηση στο Google Maps - Τι κερδίζετε

Είναι απαραίτητο να προσλάβετε μια τοπική εταιρεία SEO;

Συχνά, η εξισορρόπηση των απαιτήσεων ενός καλού τοπικού SEO με τη λειτουργία της επιχείρησής σας, τα καθημερινά ζητήματα και τον χρόνο της οικογένειας δεν είναι κάτι εύκολο. Γιατί να μην το αφήσετε στους επαγγελματίες;

Επωφεληθείτε από τις τοπικές υπηρεσίες SEO και ενισχύστε την επιχείρησή σας πριν προλάβουν οι ανταγωνιστές. Εμπιστευτείτε μια τοπική εταιρεία SEO με  γνώσεις του κλάδου για να αναλύσει τις ανάγκες της εταιρείας σας, να αξιολογήσει τον ιστότοπό σας και την τοπική online παρουσία σας και να διαμορφώσει μια στρατηγική νίκης για να αυξήσετε την επισκεψιμότητά σας.

Για παράδειγμα, μια επιχείρηση που στοχεύει στην αγορά της Θεσσαλονίκης θα επωφεληθεί από μία εταιρία που γνωρίζει την τοπική αγορά και κάνει τοπικό SEO στην Θεσσαλονίκη.

5 συμβουλές για να βελτιώσετε το τοπικό σας SEO

1. Χρησιμοποιείστε το Google My Business

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να εγγράψετε την επιχείρησή σας στο Google My Business. Αυτό καθιερώνει την παρουσία σας δωρεάν στη μηχανή αναζήτησης. Επίσης, η επιχείρησή σας θα εμφανίζεται στους Χάρτες Google. Εάν η Google πιστοποιήσει την ταυτότητα της επιχείρησής σας ως νόμιμη, θα μπορούσε επίσης να εμφανιστεί στον πολύτιμο χώρο της πλαϊνής γραμμής μιας αναζήτησης Google.

2. Δημιουργήστε Καταχώρηση σε καταλόγους και Social Media

Μια αναφορά είναι οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα της εταιρείας σας στο διαδίκτυο. Οι αναφορές βοηθάνε τους πιθανούς πελάτες να βρουν πληροφορίες για εσάς. Οι μηχανές αναζήτησης συχνά βασίζονται στη συνέπεια των στοιχείων της επιχείρησής σας, όπως διεύθυνση, τηλέφωνο κτλ σε όλες τις καταχωρήσεις για να προσδιορίσουν την τοποθεσία σας και να προσφέρουν ακριβή αποτελέσματα στους χρήστες.

Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας περιλαμβάνεται σε ιστότοπους παραπομπών και σε διαδικτυακούς καταλόγους επιχειρήσεων όπως τα Google My Business, Bing Places, and Apple Maps Connect καθώς και τα Social media που είναι δημοφιλή στην περιοχή και το κοινό σας. Αυτό θα βοηθήσει τους πελάτες να βρουν την επιχείρησή σας. Μια πλήρης αναφορά θα περιλαμβάνει το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση URL του ιστότοπου της εταιρείας σας σε ιστότοπους παραπομπών. Η προσθήκη επιπλέον πληροφοριών σε καταλόγους επιχειρήσεων θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάταξης αναζήτησής σας.

3. Μαζέψτε κριτικές στο Google

Κάντε τους πελάτες σας να γράφουν ειλικρινείς, θετικές κριτικές για την επιχείρησή σας. Αυτό θα ενθαρρύνει περισσότερους ντόπιους πελάτες να αγοράσουν από εσάς και θα βελτιστοποιήσει επίσης την παρουσία σας στο Google My Business. Η έρευνα της BrightLocal δείχνει ότι το 90% των καταναλωτών διαβάζει online κριτικές πριν επισκεφτεί μια επιχείρηση.

Το 74% των καταναλωτών λέει ότι οι θετικές κριτικές τους κάνουν να εμπιστεύονται περισσότερο μια τοπική επιχείρηση. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το 84% των ερευνητών εμπιστεύονται τις διαδικτυακές κριτικές όσο μια προσωπική αναφορά. Αυτό δείχνει ότι οι επισκέπτες του ιστότοπου θα εμπιστεύονται τη γνώμη ενός τυχαίου αγνώστου για την εταιρεία σας όσο και ενός έμπιστου φίλου. Επομένως, όσο καλύτερες οι κριτικές σας, τόσο καλύτερο το τοπικό σας SEO.

Βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες σας είναι ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας και προτρέψτε τους να σας αξιολογήσουν στην Google και άλλους τοπικούς καταλόγους. Χρησιμοποιήστε συνδέσμους για να σας αξιολογήσουν ευκολότερα. Επικοινωνείστε τις αξιολογήσεις σας στο site σας και στα social και τραβήξτε την προσοχή από νέους πιθανούς πελάτες.

4. Βελτιστοποίηση του ιστότοπου για κινητά

Για να είστε δυνατός παίκτης στο τοπικό SEO πρέπει να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για κινητά. 

Το 50% των χρηστών κινητών θα εγκαταλείψει μια σελίδα εάν δεν φορτωθεί 10 δευτερόλεπτα και το 60% από αυτούς δεν θα επιστρέψει σε αυτόν τον ιστότοπο. Οι αγοραστές σε κινητές συσκευές αποτελούν το 30% και πλέον της επισκεψιμότητας του ιστότοπου των εμπόρων λιανικής, επομένως ένας γρήγορος ιστότοπος βελτιστοποιημένος για χρήστες κινητών είναι ζωτικής σημασίας για μια καλή εμπειρία χρήστη. Επομένως βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας έχοντας κατά νου τους χρήστες κινητών.

5. Χρήση τοπικού περιεχομένου ιστότοπου

Φροντίστε να έχετε ποιοτίκο περιεχόμενο σχετικό με την περιοχή την οποία στοχεύετε. Εάν έχετε πολλές τοποθεσίες, προσπαθήστε να δημιουργήσετε μοναδικό περιεχόμενο για κάθε τοποθεσία.

Συμπέρασμα

Με το τοπικό SEO, αυξάνετε την επισκεψιμότητα από τους καταναλωτές στη συγκεκριμένη περιοχή εξυπηρέτησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε υψηλότερο ποσοστό επισκέψεων σε πώληση. Η πρόσληψη μιας τοπικής εταιρείας SEO είναι ο πιο αποτελεσματικός και αξιόπιστος τρόπος για να ενισχύσετε το τοπικό σας SEO. Εμπιστευτείτε μας για τοπικό SEO στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, μάθετε να κυνηγάτε αξιολογήσεις από τους ειδικούς και αυξήστε την κατάταξή σας Google σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας.

Καταχώρηση στο Google Maps