ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ – ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΑΣΦΑΛΗ

Ξεκινήσατε την ιστοσελίδα σας και κάνατε ό,τι μπορούσατε για να εξασφαλίσετε την επιτυχία της, αλλά μπορεί να έχετε παραβλέψει ένα κρίσιμο στοιχείο: την ασφάλεια ιστοσελίδας. Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο είναι πολύ συνηθισμένες για ιστότοπους που δεν διαθέτουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και μπορούν να προκαλέσουν οικονομική ζημιά, να βλάψουν τη φήμη σας και να αποθαρρύνουν τους επισκέπτες να επιστρέψουν.

Οι σελίδες σε WordPress είναι οι πλέον διαδεδομένες αλλά πολλές φορές έχουν κενά ασφαλείας ευάλωτα σε επιθέσεις. Ο συχνότερος  λόγος είναι η μη έγκαιρη ενημέρωση του Worpress και των εργαλείων του. Για να είστε σίγουροι για την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας εμπιστευτείτε τους ειδικούς για ασφάλεια και συντήρηση!

Τι επιθέσεις μπορεί να γίνουν στην ιστοσελίδα μου;

Οι επιθέσεις DDoS μπορεί να επιβραδύνουν ή να καταστρέψουν τον ιστότοπό σας εντελώς, καταργώντας όλες τις λειτουργίες και καθιστώντας τον απρόσιτο στους επισκέπτες.

Συντομογραφία του “κακόβουλου λογισμικού”, το κακόβουλο λογισμικό είναι μια πολύ κοινή απειλή που χρησιμοποιείται για την κλοπή ευαίσθητων δεδομένων πελατών, τη διανομή ανεπιθύμητων μηνυμάτων, την πρόσβαση σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου στον ιστότοπό σας και πολλά άλλα.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στην ιστοσελίδα σας εάν οι μηχανές αναζήτησης εντοπίσουν κακόβουλο λογισμικό. Μπορεί να αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και να επισημανθεί με μια προειδοποίηση που απομακρύνει τους επισκέπτες.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε έναν ιστότοπο και σε δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν, εκμεταλλευόμενοι αδύναμες περιοχές σε έναν ιστότοπο.

Αυτή η επίθεση αντικαθιστά το περιεχόμενο του ιστότοπού σας με κακόβουλο περιεχόμενο ενός εγκληματία στον κυβερνοχώρο.

Τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει μία επίθεση σε ιστοσελίδα;

Από διευθύνσεις email έως πληροφορίες πληρωμής, οι χάκερ συχνά αναζητούν δεδομένα επισκεπτών ή πελατών που είναι αποθηκευμένα σε έναν ιστότοπο.

Το ηλεκτρονικό ψάρεμα δεν συμβαίνει μόνο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο – ορισμένες επιθέσεις έχουν τη μορφή ιστοσελίδων που φαίνονται νόμιμες, αλλά έχουν σχεδιαστεί για να εξαπατήσουν τον χρήστη ώστε να παρέχει ευαίσθητες πληροφορίες.

Ορισμένες κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να καταλάβουν τη συνεδρία ενός χρήστη και να τον αναγκάσουν να προβεί σε ανεπιθύμητες ενέργειες σε έναν ιστότοπο.

Ορισμένες επιθέσεις μπορούν να ανακατευθύνουν τους επισκέπτες από τον ιστότοπο που σκόπευαν να επισκεφτούν σε έναν κακόβουλο ιστότοπο.

Ασφάλεια Ιστοσελίδας και eshop

Γιατί η ασφάλεια ιστοσελίδας είναι σημαντική;

1

Είναι φθηνότερο από μια κυβερνοεπίθεση. Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να κοστίσουν στις μικρές επιχειρήσεις τεράστια ποσά πολύ μεγαλύτερα από όσα θα πλήρωναν για την ενημέρωση και ασφάλεια της σελίδας τους.

2

Θα προστατεύσετε τη φήμη σας και θα διατηρήσετε επισκέπτες ή/και πελάτες.

3

Το κακόβουλο λογισμικό και οι κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Οι εγκληματίες μπορούν να εισέλθουν διακριτικά σε έναν ιστότοπο και να παραμείνουν κρυφοί, επομένως μπορεί να υπάρχει μόλυνση χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Τελικά πώς κρατάω ασφαλή την ιστοσελίδα ή το eshop μου;

Τα πιστοποιητικά SSL/TLS προστατεύουν τα ευαίσθητα δεδομένα που συλλέγονται από τον ιστότοπό σας, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευθύνσεις και αριθμούς πιστωτικών καρτών, καθώς μεταφέρονται από τον ιστότοπό σας σε διακομιστή ιστού. Αυτό είναι ένα βασικό μέτρο για την  ασφάλεια ιστοσελίδας και είναι σημαντικό τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης και οι μηχανές αναζήτησης να χαρακτηρίζουν ιστότοπους χωρίς SSL ως “ανασφαλείς”, κάτι που μπορεί να κάνει τους επισκέπτες να υποψιαστούν τον ιστότοπό σας και συχνά να τους επηρεάσει να αποχωρήσουν.

Ένα WAF εμποδίζει τους χάκερ να εγκαταστήσουν κακόβουλο κώδικα σε έναν ιστότοπο και σταματά τις αυτοματοποιημένες επιθέσεις που στοχεύουν συνήθως μικρές ή λιγότερο γνωστές επωνυμίες. Αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιούνται από κακόβουλα ρομπότ που αναζητούν αυτόματα τρωτά σημεία που μπορούν να εκμεταλλευτούν ή προκαλούν επιθέσεις DDoS που επιβραδύνουν ή διακόπτουν τον ιστότοπό σας.

Μια κυβερνοεπίθεση κοστίζει περισσότερο όσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται για να εντοπιστεί, επομένως ο χρόνος είναι ουσιαστικός όταν ένας ιστότοπος δέχεται επίθεση. Ένας σαρωτής ιστότοπου αναζητά αυτόματα κακόβουλο λογισμικό, ευπάθειες και άλλα ζητήματα ασφάλειας και στη συνέχεια εργάζεται για να τα αφαιρέσει αμέσως.

Οι περισσότερες επιθέσεις μπορούν να αποφευχθούν εγκαθιστώντας εγκαίρως ενημερώσεις σε προσθήκες και βασικό λογισμικό, καθώς αυτές οι ενημερώσεις περιέχουν συχνά τις ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας που απαιτούνται.

πώς κρατάω ασφαλή την σελίδα ή το eshop μου

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η ασφάλεια ιστοσελίδας και eshop σας θα πρέπει να είναι προτεραιότητά σας ώστε να προστατεύσετε την επιχείρηση σας, την φήμη και τους πελάτες σας. Ευτυχώς για εσάς δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για πολύπλοκα τεχνικά θέματα. Στην Netart φροντίζουμε για την ασφάλεια και την ενημέρωση των σελίδων και eshop που διαχειριζόμαστε και δεσμευόμαστε να δώσουμε λύση σε όποιο τεχνικό πρόβλημα μπορεί να προκύψει!