Αναβάθμιση σε Google Analytics 4 – Υποχρεωτική έως 1η Ιουλίου 2023

Το “Google Analytics” είναι το ιδανικό εργαλείο μέτρησης στατιστικών για την ιστοσελίδα σας. Αναφέρει πόσοι είναι οι επισκέπτες, από που, ποιες σελίδες επισκέπτονται κλπ. Αν έχετε eshop σας ενημερώνει για ποια προϊόντα ενδιαφέρονται οι πελάτες σας καθώς και τι μετατροπές έχετε. Δηλαδή πόσα κλικ από αυτά μετατρέπονται σε πωλήσεις. 

Πρέπει να κάνω αναβάθμιση σε Google Analytics 4;

Αναβάθμιση σε Google Analytics 4

Ναι, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε Google Analytics 4 μέχρι την πρώτη Ιουλίου ώστε πλέον τα στατιστικά μας να φαίνονται εκεί. Δυστυχώς δεν υποστηρίζεται προς το παρόν κάποια μεταφορά δεδομένων από το GA3 στο GA4. Η google μας προτείνει να κάνουμε εξαγωγή των δεδομένων από το Google Analytics 3 ώστε να μην χάσουμε πολύτιμες πληροφορίες και στατιστικά. Επικοινωνήστε μαζί μας έγκαιρα για να δρομολογήσουμε την αλλαγή και να διασφαλίσουμε τα δεδομένα σας.

Πώς ξέρω ποιο Google Analytics χρησιμοποιώ;

Μπείτε στο google analytics. Πάνω αριστερά στην σελίδα μπείτε στις ιδιοκτησίες σας.

Κάτω από το όνομα της ιδιοκτησίας θα βρείτε το αναγνωριστικό αριθμό της. Σε περίπτωση που αυτός ο αριθμός  έχει πρόθεμα “UA”  είναι φτιαγμένος στο Google Analytics 3 ή Universal Analytics και χρειάζεται μετάβαση μέχρι την 01/07/2023.

Παράδειγμα:

My sitename
UA-123456789-11

Πώς βρίσκω ποιο google analytics χρησιμοποιώ

 

Ακόμη τα δύο εργαλεία είναι ελαφρώς διαφορετικά στην εμφάνιση.

Εμφάνιση Google Analytics 3
Εμφάνιση Google Analytics 3
Εμφάνιση Google Analytics 4
Εμφάνιση Google Analytics 4

Ποια είναι τα οφέλη της αναβάθμισης;

Σύμφωνα με τον Russell Ketchum Director & Product Management στην Google το Google Analytics 4 υποστηρίζει τα εξελισσόμενα πρότυπα μέτρησης και να βοηθάει τις επιχειρήσεις να πετύχουν. Το Google Analytics 4 έχει την ευελιξία να μετράει πολλά διαφορετικά είδη δεδομένων, παρέχοντας μια ισχυρή εμπειρία αναλυτικών στοιχείων. Επιτρέπει στις επιχειρήσεις να βλέπουν ενοποιημένες διαδρομές χρηστών στους ιστότοπους και τις εφαρμογές τους, να χρησιμοποιούν την τεχνολογία μηχανικής μάθησης της Google για την εμφάνιση και την πρόβλεψη νέων πληροφοριών.

Αναλυτικά στατιστικά γεγονότων ιστότοπου μέσω του Google analytics 4
Αναλυτικά στατιστικά γεγονότων ιστότοπου μέσω του Google analytics 4

Συμπέρασμα

Κατανοούμε την σύγχυσή σας, όπως και της ευρύτερης κοινότητας για την «επιβολή» αυτής της αλλαγής από την Google. Για αυτό θέλουμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε την μετάβαση χωρίς να χάσετε δεδομένα και να αξιοποιήσετε πλήρως το νέο εργαλείο. Αν έχετε το Google Analytics 3 επικοινωνήστε μαζί μας για να αναλάβουμε την αναβάθμιση σε Google Analytics 4 και την εκπαίδευσή σας στο νέο εργαλείο.