Βελτιώστε τη σελίδα σας & βγείτε 1οι στη Google (χωρίς διαφήμιση)

Πολλοί επιχειρηματίες στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν, συνήθως κάνουν λάθη λόγω απειρίας τους και πληρώνουν μεγάλα ποσά στην online διαφήμιση χωρίς να δίνουν σημασία στο S.E.O. (βελτιστοποίηση ιστοσελίδας ώστε να είναι στις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης). Είναι αλήθεια ότι η διαφήμιση παρέχει άμεσα αποτελέσματα τα οποία όμως κοστίζουν και δεν έχουν διάρκεια. Σε αντίθεση, το S.E.O. δίνει μόνιμα υψηλές θέσεις στη Google χωρίς να χρειάζεται συνεχώς να πληρώνετε!

Πότε χρειάζομαι S.E.O;

  1. Μεγάλος όγκος δεδομένων;

Το πιο σύνηθες κίνητρο για την αναζήτηση ενός SEO expert είναι όταν η εταιρεία έχει φτάσει σε αυτό το σημείο μεταξύ του να είναι σε θέση να χειριστεί από μόνη της τις ενέργειες μάρκετινγκ αλλά να μην μπορεί και να επενδύσει σε δικό της προσωπικό. Με άλλα λόγια, έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο όπου υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να κάνετε, αλλά όχι αρκετό budget για να αντέξετε οικονομικά έναν έμπειρο διαχειριστή SEO και όλα τα απαραίτητα μέλη μιας online ομάδας μάρκετινγκ (συγγραφείς, ειδικοί αναζήτησης, ειδικοί SEO, outreach, analysts κλπ.). Αυτή είναι και η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσετε με μια διαφημιστική εταιρεία SEO και έτσι ώστε να σας προσφέρει κάποια επιπλέον βοήθεια. Ακόμα κι αν απλά ψάχνετε κάποιον για την διεκπεραίωση ορισμένων πτυχών της εκστρατείας.

 

  1. Υπερβολικά υψηλό κόστος διαφήμισης;

Οι καμπάνιες Pay-per-Click (Adwords PPC) μπορούν να αποτελέσουν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αυξήσετε πραγματικά την επισκεψιμότητά σας. Μπορεί όμως να είναι κι ένας υπερβολικά ακριβός τρόπος για να πάρετε το traffic που επιθυμείτε στον ιστότοπό σας. Και αν η κίνηση αυτή δεν μετατρέπεται σε πελάτες που πληρώνουν, τότε τα πολλά εξερχόμενα χρήματα χωρίς πολλά νέα έσοδα για να τα καλύψετε θα σας δημιουργήσουν ανισορροπία. Το Pay-per-Click είναι δύσκολο στην διαχείρηση γιατί πρέπει να παρακολουθείται και να ενημερώνεται συνεχώς. Όμως, το SEO, από την άλλη πλευρά, είναι πιο “ακίνδυνο”. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προχωρήσει, αλλά μόλις αρχίσει να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, τότε θα σας φέρει πολύ δυναμική στον ιστότοπό σας. Με άλλα λόγια, μόλις αρχίσετε τις ταξινομήσεις των μηχανών αναζήτησης, μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε στοχευμένη επισκεψιμότητα χωρίς τα σχετικά κόστη για κάθε κλικ.

 

  1. Δεν βλέπετε αποτέλεσμα στα social media ,παρά τις προσπάθειες σας;

Πολλές νέες εταιρείες αρχίζουν να αναπτύσσουν το online κοινό τους μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης (social media). Το πρόβλημα είναι ότι οι fans των social media μπορεί να μην είναι καν το σωστό κοινό-στόχος (target group). Μπορεί να σας ακολουθούν για την προσωπικότητά σας ή τις τυχαίες εικόνες σας, αλλά μπορεί να μην ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα προϊόντα σας. Υπάρχει επίσης ένα κοινό πρόβλημα με τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, δεδομένου ότι πολλές εταιρείες καθορίζουν τον αριθμό των οπαδών ή των συμπαθειών που παίρνουν. Αυτοί οι αριθμοί δεν μεταφράζονται πάντοτε άμεσα σε υψηλότερες πωλήσεις και μεγαλύτερη ανάπτυξη της εταιρείας. Παρόλα αυτά, είναι ένα καλό θεμέλιο για την δημιουργία μιας ισχυρής παρουσίας στα social media, αλλά πρέπει να κάνετε κάτι παραπάνω. Το Facebook, το Twitter και τα άλλα social media μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ καθώς ξεκινάτε SEO ενέργειες. Και μην ξεχνάτε οτι κάθε social network είναι διαφορετικό και δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Τα πάντα εξαρτώνται απο τον στόχο της κάθε επιχείρησης και το target group.

 

  1. Ανταγωνισμός;

Όχι βέβαια ο οποιοσδήποτε ανταγωνισμός, αλλά εκείνος που προσπαθεί να χαλάσει την φήμη σας. Είναι γνωστό πως μια καλή φήμη είναι πολύ σημαντική για τις μηχανές αναζήτησης και η απόκτηση της πολύ δύσκολη. Επομένως, ο στόχος δεν είναι μόνο η υψηλή κατάταξη αλλά και η αποβολή αρνητικών στοιχείων στην αρχική σας σελίδα. Μια εταιρεία SEO θα έχει τους απαραίτητους πόρους για να αρχίσει να δημιουργεί ένα πιο θετικό απόηχο γύρω από τον ιστοχώρο σας. Θα είναι επίσης σε θέση να σας βοηθήσει να απαντήσετε απευθείας στους πελάτες. Έτσι θα βεβαιωθείτε ότι βγάζετε πάντα την καλύτερη εικόνα προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για μεγαλύτερη ανάπτυξη της επιχείρησής σας ενώ οι SEO experts θα συνεχίζουν να δυναμώνουν το brand και τη φήμη σας.

 

 

  1. Προσέλκυση τοπικού κοινού;

Καθώς ο κόσμος χρησιμοποιεί τις κινητές συσκευές για να βρει πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές επιχειρήσεις ή τους παρόχους υπηρεσιών κοντά του, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το τοπικό κοινό μπορεί να σας βρει ενώ θα πρέπει να ανταγωνιστείτε πολλές επιχειρήσεις που έχουν τον ίδιο στόχο. Γι’ αυτό το τοπικό SEO είναι μια διαφορετική στρατηγική από το παραδοσιακό μάρκετινγκ αναζήτησης. Πράγματα όπως η εμφάνιση στα αποτελέσματα των Χαρτών ή η λήψη της διεύθυνσης και του αριθμού τηλεφώνου σας για εμφάνιση κάτω από την καταχώρισή σας μπορεί να είναι εξίσου σημαντικά με την παραδοσιακή στρατηγική marketing. Ένας SEO expert θα είναι σε θέση να διαχειριστεί τις τοπικές καταχωρήσεις σας, να δημιουργήσει τις απαραίτητες αναφορές και να κάνει ό, τι είναι δυνατό για να στοχεύσετε το σωστό κοινό μέσω της αναζήτησης και των κοινωνικών μέσων.

 

  1. Επέκταση πέρα από το τοπικό κοινό;

Ωραία, έχετε κατακτήσει την τοπική αγορά σας. Είστε όμως πραγματικά έτοιμοι να αναπτύξετε το SEO σας; Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, τότε αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για να συμβουλευτείτε έναν SEO expert επειδή πρέπει να ξέρετε ακριβώς ποιος είναι ο ανταγωνισμός και τι είδους επένδυση θα χρειαστεί εσείς να κάνετε. Όταν συμβουλεύεστε μια εταιρεία SEO, μπορείτε να συζητήσετε τις δυνατότητές σας, να εξετάσετε τον ανταγωνισμό για προσοδοφόρες λέξεις-κλειδιά και να αναπτύξετε ένα σχέδιο που βασίζεται στις τρέχουσες τάσεις των μηχανών αναζήτησης.